W niecałe 15 minut przygotuj ciasto, gdy będzie rosło pokrój składniki jakie tam najbardziej lubisz i zrób pyszną domową pizzę. Brzegi ciasta posmaruj oliwą - będą pyszne i delikatne. Temperatura piekarnika 230 stopni Celsiusza. Czas pieczenia około 15 minut. Trzeba przynajmniej raz obrócić pizzę o pół obrotu. Odcinek bez jednego cięcia.
Podkład to jak zwykle Lar Clobsay - Ballade i na koniec kawałek mojego brata Damiana.
5 komentarzy:
Nie kazdy umie/lubi gotowac, ale pojesc to czemu nie.
Jesli o mnie chodzi, pizze zjem raz na jakis czas, ale zrobic ja to za ambitny dla mnie temat.
Jak pisal kiedys Stalin na pierwszej stronie ksiazki kucharskiej DOBRZE JEST ZJESC DOBRZE.
Pozdro.
Skorzystam z przepisu na PEPizze.
Trzy pizze tzn. skrzypce ;-) Zawsze mi się przypomina ten filmik od kabaretu LIMO :)
Ja zamiast wody dodaje mleko w nim rozrabiam drożdże. Na 400g mąki pół kostki drożdży. Jak mam czas się bawić, to smażę pieczarki z dużą ilości cebuli. Hmmm... dawno nie robiłem pizzy z własnego ciasta.
Fajnie się słucha!
Ale co do zawartości się nie wypowiem, bo czegoś takiego nie zrobię. Wiem, taniej wyjdzie, po swojemu, ale mnie do takich zabaw nie ciągnie :)
Myślałem, że robienie Pizza samemu jest zabronione!
Mario Puzo opowiadał kiedyś, że najlepszą Pizza-ę w Neapolu robili Mafiosi tak dla relaksu po skończonej brudnej robocie.
Jednak jest ktoś jeszcze.
Manitoba
Prześlij komentarz
Z góry dzięki za komentarz.